BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, June 21, 2009

Kelas Biskut Raya - 20/6/2009


Actually masuk kelas ni pun sb nk tgk mesin cairkan coklat..manalah tau ada mesin yg mmg blh reduce masa utk buat coklat mcm cikgu ida ajar...
since dh masuk kelas ni, terus tgk cara-cara buat 5 jenis biskut raya yg dicoated dgn coklat cair...
well..teknik biasa jer tp kira blh la..he3..
so inilah hasil biskut2 yg telah dicoated dgn coklat masakan tnp guna cocoa butter.
kata sifu ni tak perlu masuk cocoa butter sb dlm coklat tu dh dicampur siap2..so terus cairkan jer..
kalu tak silap nama coklat masakan ni adalah 'ANIKA' dan dikatakan yg terbaik dikalangan coklat masakan yg lain...

2 comments:

merpati66 said...

salam ima...coklat nie tak leh wat coklat biasa tu ya..coklat nie khas untuk coating mcm kita buat waffer tu ajee...hehehe kalau tak silap lee..hehee

imacun said...

tp rasa dia tak mcm compound pun..kalau converture jauh skali..cuma yg pasti mmg rasa sama mcm cooking choc yg biasa jer..tak reti nk compare sb rasa sama jer...he3..